ExTempore

Alba Nacinovich

vokal / live looping

Alba Nacinovich diplomirala je s najvišim ocjenama (cum laude) jazz pjevanje na Konzeratoriju "Giuseppe Tartini" u Trstu u klasi prof. Klausa Gesinga. Osim u Trstu studirala je na konzervatoriju u Portu u Portugalu.

U više je navrata nagrađivana kao kompozitor, aranžer i izvođač u domeni jazz, zabavne, elektronske i filmske glazbe (nagrada "Franco Russo" za mlade jazz glazbenike, “Nagrada za glazbenu inovativnost" na Festivalu Karlovačko RockOff 2015, 1. mjesto na Festivalu istrovenetskog narječja 2014, 2. mjesto na festivalu Voicingers 2013, 1. mjesto na festivalu Istria Nobilissima 2011).

Nastupala je po čitavoj Europi s imenima poput Glauca Veniera i Scotta Kinseya (obojica nominirani za Grammy), Hadriana Ferauda, Janeka Gwizdale i Jure Pukla. Pohađala je radionice vodećih jazz glazbenika te se pojavila na brojnim nosačima zvuka, između ostalih i Porinom nagrađivanim "Sol et Luna" Elvis Stanić Groupa i "The Knightingale Cabaret" Zvjezdana Ružića te na albumu Žana Tetičkoviča “The Port Of Life”, dobitnika ASCAPove nagrade Johnny Mendel 2017. Surađivala je s Cantus Ansamblom, s Talijanskom i Hrvatskom dramom te orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" u ulozi glumice i solo pjevačice. 2017. odabrana je od strane dirigentice Airelle Besson da bude djelom Euroradio Jazz Orchestre.

Predavala je moderno i jazz pjevanje u nekoliko glazbenih škola u Italiji te radila kao glazbeni urednik na Radio Rijeci sve do preseljenja u London 2016. godine.

MySpaceFacebook