ExTempore

MAREN MORREAUNET SELVAAG

glasovir

Maren M. Selvaag je mlada norveška skladateljica, pijanistica i umjetnička voditeljica. Magistrirala je jazz piano na Norveškoj glazbenoj akademiji i diplomirala na jazz odjelu Sveučilišta u Trondheimu. Ima bogato glazbeno iskustvo, a svirala je u Italiji, Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, Latviji, Nizozemskoj, Danskoj, Kanadi, SAD-u, Južnoj Africi i Indiji, te festivalima i klubovima širom Norveške.

Godine 2014. snimila je album "Ung og Freidig" u legendarnom Rainbow studiju u Oslu. Dok je živjela u New Yorku 2012./2013 snimila je svoj prvi CD s autorskim skladbama s basistom Eivindom Opsvikom i bubnjarem Ericom McPhersonom. Godine 2011. objavila je svoj debi album "Raise the Curtain" s međunarodnim skladateljskim kolektivom Sound Circus.

Maren je suvoditelj Međunarodne mreže ženskih instrumentalista (International Network of Female Instrumentalists - INFI), organizacije koja nastoji nadahnuti, potaknuti i podržati što više žena u želji da postanu profesionalni instrumentalisti. INFI je otvorila školu u Mamelodu, Južna Afrika, organizirala ljetne kampove u Norveškoj i Švedskoj, te bila na turneji koja promovira slobodu žena i surađuje s mnogim školama u sjeveroistočnoj Indiji, Rio de Janeiru i Kubi.

width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zyhf3qtSRAk" frameborder="0" allowfullscreen>