ExTempore

Vasil Hadžimanov

Srbija - glasovir

Vasil Hadžimanov je, kao i Matija, rođen je u poznatoj glazbenoj obitelji. Pored oca Zafira Hadžimanova i majke Senke Veletanlić, vrlo rano je započeo s klasičnim glazbenim obrazovanjem.

S 19 godina odlazi na Berklee College of Music gdje je diplomirao 1995. Tijekom studija na Berklee-ju, nastupao je s velikim imenima američke glazbe, kao što su: Matt Garrison, Rick Peckham, Leroy Jenkins (u njegovoj rep operi “Funky Faust”), George Garzone, Ayib Dieng, David Gilmore, David Binney, Chris Cheek, i s brojnim glazbenicima s ovih prostora: Jovan Maljoković Balkan Salsa Band , Duško Gojković, Stjepko Gut , Mimo Mitrović, Bisera Veletanlić, Zafir i Senka Hadžimanov, Rambo Amadeus.

Nakon godina provedenih u SAD-u, Vasil se odlučio vratiti u domovinu i osnovati vlastiti Vasil Hadžimanov band. Njegova ideja o kombiniranju balkanskih tradicionalnih ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, world music…) u njegovoj je glazbi u potpunosti autentična i predstavlja nov i svjež pristup.

Vasil Hadžimanov se bavi i snimanjem filmske glazbe, i to u dokumentarnom filmu Gorana Paskaljevića “011 Belgrade”, kao i u filmu Raše Andrića "Kad porastem biću kengur".

Nakon objavljivanja albuma “Kafanki” uslijedila je uspješna europska turneja, glazbene nagrade, ali i nastupi s legendarnim Joem Zawinulom i Nigelom Kennedyem.

HomepageFacebook