Novosti


NAJAVLJUJEMO PRVOG HEADLINERA 24. Liburnia Jazz Festivala

Richard Galliano i New York Tango Trio nastupit će 06.VII.2024. na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Richard Galliano je legendarni francuski glazbenik, idol svakog harmonikaša, čovjek kojemu je sam Astor Piazzola dao u zadatak da stvori francuski "Novi musette", kao što je i on stvorio argentinski "Novi tango". 

 Večer ipak neće biti otkazana jer će koncert održati JM Jazz World Orchestra - jedan od ponajboljih velikih svjetskih jazz orkestara. 

 Najavljujući koncert na Liburnia Jazz Festivalu, Galliano je rekao: U društvu Sébastiena Giniauxa (gitara i violončelo) i Diega Imberta (kontrabas), pristupit ćemo repertoaru New Tanga i New Musetta jazzistički, svirajući svaki koncert na potpuno slobodan način, ponekad daleko od partiture ali nikad daleko od duše skladatelja." 

 EARLY BIRD ulaznice po cijeni od 20,00 eura(do 01. VI. 2024.) možete kupiti on-line na www.mojkarte.hr ili na prodajnim mjestima i Festivalu Opatija, Zert bb, Opatija

Redovna cijena ulaznice nakon 01.VI. je 30,00 eur

. 

 


Juna Serita - otkazano 

Sa žaljenjem javljamo da je koncert June Serite koji se trebao održati 08.07. na 23. Liburnia Jazz Festivalu, kao i cijela europska turneja, otkazan zbog izvanrednih tehničkih problema, na koje Liburnia Jazz kao organizator nije mogla utjecati.

 Liburnia Jazz ovim putem izražava žaljenje zbog nastale situacije i ispričava se svim ljubiteljima jazza. 

 Večer ipak neće biti otkazana jer će koncert održati JM Jazz World Orchestra - jedan od ponajboljih velikih svjetskih jazz orkestara. 

 Ukoliko Vam promjena programa ne odgovara, povrat novca moguće je zatražiti od srijede, 14. lipnja na mjestu gdje su ulaznice kupljene, zaključno do 30. lipnja.  

 Za ulaznice kupljene online, povrat je potrebno zatražiti putem maila na info@mojekarte.hr i navesti broj narudžbe za koju se želi ostvariti povrat novca. 

 
Potpora Veleposlanstva Japana

Čast nam da je Nj.E. g. Iso Masato, veleposlanik Japana u RH, dodijelilo nominalnu potporu 23. Liburnia Jazz Festivalu čime je iskazana podrška našoj manifestaciji.

 S obzirom da ove godine obilježavamo 30. obljetnicu diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske, Liburnia Jazz Festival je uvršten u popis događanja kojim se obilježava ova značajna obljetnica. 

 

 

 


Retrospektivna izložba autorskih plakata

Povodom jubilarne, 20-e obljetnice Liburnia Jazz Festivala, u Hrvatskom muzeju turizma (Villa Angiolina, Opatija), u subotu, 04.07.2020. će biti otvorena Retrospektivna izložba autorskih plakata iz kolekcije prof. Jasne Knaffl

 Izložba će biti otvorena do 02.08.2020. od 10:00 – 18:00. 

 

 

 

Liburnia Jazz Festival ne odustaje jer JAZZ MUST GO ON!Izmjena programa 19. Liburnia Jazz Festivala

Zbog izvanrednih zdravstvenih problema Matija Dedić neće moći nastupiti na koncertu s Vasilom Hadžimanovim zakazanom za petak, 05.07.2019. na 19. Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji.

 Večer ipak neće biti otkazana jer će koncert održati Vasil Hadžimanov sa svojim kvartetom. 

Svi koji su kupili ulaznice za koncert Matija vs Vasil, ukoliko to žele, moći će vratiti ulaznicu i ostvariti povrat sredstava na prodajnim mjestima na kojima su i kupili ulaznicu, a oni koji žele prisustvovati koncertu VH kvarteta mogu iskoristiti istu ulaznicu.

Matiji želimo što brži oporavak!

Predstavljen program 19. Liburnia Jazz Festivala

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 06. 06. na Ljetnoj pozornici predstavljen je cjelokupan program ovogodišnjeg Liburnia Jazz Festivala.


BLUES & SOUL EXPLOSION : JED BECKER'S feat. ELVIS STANIĆ & BRAZZ's # RAPHAEL WRESSNIG & SOUL GIFT BAND feat. Gisele Jackson

Dragi jazzoljupci i nogometni navijači, mislimo mi na sve vas. S obzirom da se u subotu, 07.07. odigrava četvrt finale Svjetskog prvenstva, odlučili smo se za win-win opciju. Svi navijači, pa i oni koji vole jazz, blues i soul glazbu, mogu pratiti utakmicu na Maloj ljetnoj pozornici, a koncert će na Velikoj početi tek nakon odlučujućeg rezultata.

Ukoliko izgubimo - možete tugovati uz BLUES, ukoliko pobijedimo - možete slaviti i radovati se ispunjene duše...ne...puni SOULA!!!Predstavljen cjelokupan program 17. Liburnia Jazz Festivala

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 08.06. na Ljetnoj pozornici predstavljen je cjelokupan program ovogodišnjeg Liburnia Jazz Festivala.Yamaha showroom i Elvis Stanić master workshop

U nedjelju, 9. srpnja u 11:00 h, Elvis Stanić će u predvorju centra „Gervais“ održati gitarski master workshop s temom „Od bluesa i jazza do vlastitog stila“.
Sve do 18:00 h u predvorju će biti postavljen i YAMAHA SHOWROOM s najnovijom linijom Yamahinih jedinstvenih REVSTAR električnih gitara i THR hibridnih lampaških pojačala uz otvorenu moguænost isprobavanja i testiranja.Najavljen prvi koncert 17. Liburnia Jazz Festivala

Festival æe u petak, 07.07. na Velikoj sceni Ljetne pozornice otvoriti Richard Bona Mandekan Cubano.

O Richardu Boni poznavatelji govore kao o jednom od najveæih svjetskih glazbenih otkriæa. On je apsolutni majstor svoje umjetnosti, melodièar rijetke elegancije i senzibilnosti, uzbudljiv pjevaè i èlan ekskluzivnog kluba «najboljih basista svijeta». Novinari ga opisuju samo jednom rijeèju: dragulj, a mi smo ponosni što smo taj dragulj uspjeli ugraditi u krunu ovogodišnjeg Festivala.PORIN 2017

Album u produkciji udruge Liburnia Jazz „Criss-CROss # Jazz Ex Tempore“ nominiran je za najbolji jazz album godineCD criss - CROss # Jazz Ex Tempore Orchestra

Na tiskovnoj konferenciji u Opatiji predstavljen je novi CD criss - CROss # Jazz Ex Tempore Orchestra u izdanju Croatia Recordsa.

Počela prodaja ulaznica za 16. Liburnia Jazz Festival

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Festivalu Opatija ; Knjižari Ex Libris, Rijeka ; New Sound, Matulji ; i online na www.mojekarte.hr
WETTPUNKT postao sponzor 16. Liburnia Jazz Festivala

Ponosni smo što je Wettpunkt postao sponzor i prijatelj 16. Liburnia Jazz Festivala.

Osim što su njihovi klubovi najveći u Hrvatskoj, poznati su i po bogatom zabavnom i kvalitetnom glazbenom programu, a Opatijcima je najbliži Wettpunkt Picasso koji se nalazi u Tower centru.

Dobrodošli u obitelj ljubitelja dobre glazbe!

Snimanje CD-a criss - CROss # Jazz Ex Tempore projekta i najava 16. Liburnia Jazz Festivala

Najavljen program 16. Liburnia Jazz Festivala

16. Liburnia Jazz Festival će se održati u Opatiji i Lovranu od 01.-03.07. Program ovogodišnjeg festivala najavili su Elvis Stanić - umjetnički direktor festivala i Rajna Miloš - direktorica Festivala Opatija, suorganizatora Liburnia Jazz Festivala.
Program pogledajte ovdje.

Snimanje CD-a criss - CROss # Jazz Ex Tempore projekta i najava 16. Liburnia Jazz Festivala

Učesnici prošlogodišnjeg izdanja Jazz Ex Temporea ponovno su se okupili u Vili Antonio u Opatiji na snimanju novog CD-a i ovom prilikom najavili i promotivni koncert 1. srpnja na 16. Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji.

Najavljen program 15. Liburnia Jazz Festivala

15. Liburnia Jazz Festival održati će se u Opatiji od 02. do 05. srpnja 2015. godine. Program ovogodišnjeg festivala najavili su Elvis Stanić - umjetnički direktor festivala i Rajna Miloš - direktorica Festivala Opatija, suorganizatora Liburnia Jazz Festivala.

Započela prodaja ulaznica za 14. Liburnia Jazz Festival

Ulaznice se mogu kupiti u :
Festivalu Opatija ; Knjižari Ex Libris, Rijeka ; Foto Reviji, Rijeka ; New Sound, Matulji ; i online na www.kulturaplus.com
Cijena ulaznica za:
Luis Bonilla Mediteranean Collective – 60 kn NOA - 120 kn u pretprodaji/150 kn na dan koncerta Cijena ulaznica za Jazz Boat je 60,00 kn po danu/krstarenju.

Objavljen kompletan program 14. Liburnia Jazz Festivala


Nakon najave jazz atrakcija 14. Liburnia Jazz Festivala objavljujemo i kompletan program ovogodišnjeg Festivala.
Sa 13 koncerata na čak 8 pozornica u samo tri dana, susresti se s dobrom glazbom postaje neminovna činjenica.

Najavljen 14. Liburnia Jazz Festival

14. Liburnia Jazz Festival održati će se u Opatiji od 04. do 06. srpnja 2014. godine. Program ovogodišnjeg festivala najavili su Elvis Stanić - umjetnički direktor festivala, Gordana Žulj -predstavnik tradicionalnog sponzora Zagrebačke banke i Rajna Miloš - direktorica Festivala Opatija suorganizatora Liburnia Jazz Festivala.

Promotivna turneja u Velikoj Britaniji

Jazz ExTempore OrchestraJazz Ex Tempore Orchestra je skupina glazbenika okupljena 2008. na projektu Jazz Ex Tempore 2008. u organizaciji udruge Liburnia Jazz. Članovi JET Orchestrae su Andrea Vicary (Velika Britanija), Hristo Yotsov (Bugarska), Rico De Jeer (Nizozemska) i Elvis Stanić (Hrvatska). Skupina je do sada održala gotovo 40 koncerata na turnejama u Hrvatskoj, Bugarskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Bosni i Hercegovini.

Nakon albuma Round Trip iz 2009.g. u izdanju Croatia Recordsa, ovom će prilikom skupina kratkom promotivnom turnejom u Velikoj Britaniji predstaviti novi album East & West, snimljen u poznatom londonskom studiju Clown's Pocket i izdan za renomiranu englesku tvrtku 33Jazz Records.
Koncertna turneja je sufinancirana sredstima iz fonda Jazz Services UK

Raspored koncerata

 

Jazz Boat

Boško Petrović

U petak, 15. 06. u opatijskoj luci  je porinut  prvi ovogodišnji Liburnia Jazz  Boat.  
Na ovom promotivnom krstarenju družili smo se sa sponzorima, prijateljima i novinarima, a za ugodnu atmosferu su se pobrinuli duo Alba & Leo i catering Liburnia Riviera Hotela. 

Jazz Boat - ploveća pozornica ovogodišnjeg 12. Liburnia Jazz Festivala, plovit će opatijskim akvatorijem u subotu 07.07. i nedjelju 08. 07. 2012. godine. Više informacija o Jazz Boatu možete pronaći ovdje.

 

Glazbeni specijal: Tribute to B.P.

Boško Petrović

U najnovijem izdanju serijala Ante Batinovića na programu u petak 20. 04. 2012. u 14:05 na HRT Plus bit će prikazan koncert u čast Boška Petrovića, održan na 11. Liburnia Jazz festivalu u Opatiji pod nazivom "Tribute to B.P.".

Umjetnički direktor Festivala Elvis Stanić želio je koncertom naglasiti Boškov skladateljski rad koji je nekako uvijek bio po strani njegove bogate ličnosti. Bio je poznatiji kao vibrafonist i promotor i edukator, a možda manje kao skladatelj. Opatijski koncert na neki način ispravlja tu praksu.

O Bošku u tom kontekstu govore Silvije Glojnarić, Mario Mavrin, Neven Frangeš, Saša Nestorović, Šimun Matišić i Primož Grašič iz Slovenije koji objašnjava status Boška u susjednoj nam državi.

Vidjet ćemo i predstavljanje autobiografije Boška Petrovića "Život kao jam session" u Zagrebu.

Održana najavna konferecija za tisak XII. Liburnia Jazz Festivala

XII. Liburnia Jazz

U četvrtak, 12. travnja u Vili Angiolini u Opatiji održana je prva tiskovna konferencija na kojoj je objavljen dio programa 12. Liburnia Jazz Festivala i aktualni projekti udruge Liburnia Jazz. Tiskovnoj konferenciji su prisustvovali Ernie Gigante-Dešković (Grad Opatija), Rajna Miloš (Festival Opatija), Tamara Sergo (Zagrebačka banka), Sanja Markušić (Liburnia Riviera Hoteli) i Vedrana Orlić (Vienna International).
Teme tiskovne konferencije su bile:
- predstavljanje programa i novosti 12. Liburnia Jazz Festivala
- predstavljanje sponzora i partnera 12. Liburnia Jazz Festivala
- predstavljanje Festivala, turističke ponude Opatije i posebnih jazz paketa na međunarodnom sajmu Jazzahead i 18 europskih jazz festivala (projekt Jazz Across Europe)

Zagrebačka banka sponzor XII. Liburnia Jazz Festivala

Jazzahead!

S ponosom ističemo da dugogodišnji sponzor kulturnih manifestacija liburnijskog kraja Zagrebačka banka d. d. kao Srenrni sponzor i ove godine financijski potpomaže 12. izdanje Liburnia Jazz Festivala.

Liburnia Jazz @ Jazzahead!

Jazzahead!

Udruga Liburnia Jazz sudjelovati će na najvećem europskom sajmu jazz glazbe Jazzahead! u Bremenu, Njemačka od 19. - 22. 04. 2012. kao suizlagač zajedno sa Europe Jazz Networkom.

Ovom prigodom predstaviti će projekte Liburnia Jazz Festival i Jazz ExTempore najširem krugu publike.

Osim predstavljanja vlastitih projekata struci i publici, u Bremenu će kroz platformu Jazz Across Europe predstaviti i Opatiju kao turističku destinaciju, koja osim vrhunske turističke ponude nudi i izuzetne kulturne sadržaje.

Britanska turneja Jazz ExTempore Orchestra '08

Jazz ExTempore OrchestraI u 2012. godini nastavlja se aktivnost glazbenika koji su se prvi puta susreli u okviru Jazz ExTempore projekta udruge Liburnia Jazz , sada već davne 2008 godine. Andrea Vicary, Hristo Yotsov, Rico De Jeer i Elvis Stanić, predstaviti će projekt na šest koncerata u Velikoj Britaniji.

  • 31. 01. 2012. Cambridge - The Geldart
  • 01. 02. 2012. London - 606 Club
  • 02. 02. 2012. London - Hideaway Club
  • 03. 02. 2012. Southport - Jazz on Winter's Weekend
  • 04. 02. 2012. Manchester - Mat & Pherds
  • 05. 02. 2012. Greenwich - Oliver's Jazz Club

Uskoro

24. Liburnia Jazz Festival 05.-07. 07. 2024.