Festival

O Festivalu

Osnovan 2001. godine, Liburnia Jazz Festival je - prema prepoznatljivosti, broju koncerata i posjetilaca – definitivno najveći jazz festival u Hrvatskoj i regiji.

Festival je započeo u Lovranu, da bi se 2003. g. preselio u Opatiju – vodeće hrvatsko turističko mjesto na glasu i kao "biser Jadranskoga mora".

Headlineri prethodnih izdanja festivala:
Joe Zawinul Syndicate
- Richard Bona-MikeStern- Mike Mainieri & Steps Ahead- Kenny Garrett-Eliane Ellias-Medeski Martin & Wood-Christian Scott-Tower of Power-Hiromi-Larry Carlton-Ignacio Berroa-Maria Joao-Gonzalo Rubalcaba-Jose Armando Gola-Horacio 'El Negro' Hernandez-Giovanni Hidalgo

Svakog prvog vikenda u srpnju, Opatija živi jazz. Više od 4000 posjetilaca svake godine hodočasti na Liburnia Jazz Festival iz cijele Hrvatske i svih zemalja regije. Cilj nam je približiti jazz glazbu onima čije su «uši» još nenavikle na jazz i smatraju da je to glazba koju slušaju samo glazbenici, zatvorena glazbena forma koja privlači vrlo isključivu publiku. Naš je posao uvjeriti ih u suprotno. Ponosni smo na činjenicu da nam iz godine u godinu to sve više i uspijeva.

Program koji nudimo našoj publici pomno je biran i može zadovoljiti i najzahtjevniju publiku najzagriženijih ljubitelja jazza, ali i oduševiti i «preobratiti» do tada nesklonog slušatelja. Nastojimo pozvati uistinu iznimne glazbenike koji svojom osobnošću i umjetničkim radom mogu pokazati što sve jazz jest i ono što će tek postati. Osim velikih koncerata na Ljetnoj pozornici, off program Festivala, tzv. Street Jazz, odvija se na sedam gradskih lokacija od ranih poslijepodnevnih do večernjih sati.

Za vrijeme trajanja Festivala, ljubitelji jazza, ali i slučajni prolaznici, nikada ne znaju gdje ih sve jazz, i s čime, može zaskočiti. U tri dana Festivala jazz se svira „od jutra do sutra“, na šetnici, parku, terasama hotela, Ljetnoj pozornici iulici,.

Liburnia Jazz Festival