Festival

CHINA MOSES

China Moses - vokal

China Moses je soul/jazz diva izražene osobnosti i posebne boje glasa. Kći je slavne Dee Dee Bridgewater i redatelja Gilberta Mosesa. Rođena je u Los Angelesu i odrasla u Parizu što ju je oblikovalo kao iznimnu glazbenicu koja spaja američki jazz i europske glazbenike, a vrlo često surađuje s istaknutim umjetnicima hip hop i house scene kao što Guru, DJ Mehdi, Karriem Riggins, ali i s jazz zvijezdama (Terence Blanchardom, Meshell Ndegeocello,…)

U 16. godini objavljuje prvi singl „Time“, a 2009. prvi album “This One’s For Dinah” (Blue Note), posvećen njezinom glazbenom idolu - Dinah Washington. Album “Crazy Blues”(2012) je u UK proglašen jednim od najboljih albuma godine.

Sa svojim najnovijim albumom „Nightintales“, China je iscrtala vlastiti glazbeni teren i snimila pjesme za koje kažu da su predodređene da postanu novi standardi. Poput strijelca, China Moses vuče strijele iz tobolca glazbenih predaka i šalje ih puno dalje od onih koji su joj prethodili. Ona je rijetka mlada umjetnica sposobna u najboljoj mjeri iskoristiti svoje urođeno majstorstvo tempa i istančani glazbeni osjećaj. Njezino R&B nasljeđe joj dopušta da se poigra s frazom, prenese lirske emocije i unese dubinu u svaku otpjevanu notu.

Okružena glazbenicima raznih žanrova, China Moses je spremna osmisliti arhetip jazz vokala za novo doba odbacujući sve ono što je nepotrebno na njenoj putanji. Ona odvodi slušatelje izvan poznatog u njezin osobni i posve jedinstveni svemir.

Subota, 02. 07. 2022., 21:30 h , Ljetna pozornica