Festival

Kako do nas

Smještena u Kvarnerskom zaljevu podno planine Učka , na mjestu gdje se Mediteran najdublje uvukao u europski kontinent u Opatiju je jednostavno doći raznim prijevoznim sredstvima.

Autobusom: Rijeka je povezana nacionalnim i međunarodnim autobusnim linijama sa svim većim gradovima u regiji. Iz Rijeke za Opatiju prometuje lokalna autobusna linija.

Korisne informacije: Autotrans

Zrakoplovom:Pet međunarodnih zračnih luka (Trst, Pula, Venecija, Zagreb i Ljubljana) nalazi se u krugu od najviše 175 km udaljenosti od Opatije. Najbliža je zračna luka Rijeka na otoku Krku samo 30 minuta udaljena od Rijeke.

Korisne informacije: Aerodrom Rijeka

Željeznicom:Putovati u Opatiju željeznicom jedan je od naromantičnijih načina dolaska. Iako ponešto sporje prijevozno sredstvo, ljepota krajolika i udobnost kupea su neusporedivi.

Korisne informacije: Hrvatske željeznice

Trajektom:Dolazak morem jedna je od mogućih Opcija. Pretvorite dolazak u praznik od samog početka putovanja, uz plavetnilo i miris mora.

Korisne informacije: Jadrolinija

Automobilom:Izradite plan svog putovanja pomoću Michelinovog vodiča

Korisne informacije: Michelin guide

Opatija i njena okolica najbolje su polazište za istraživanje ljepote hrvatskih nacionalnih parkova (Plitvice, Krka), istarskog poluotoka, kvarnerskih otoka (Cres, Lošinj, Krk) ili susjednih zemalja Slovenije ( Postojna, Ljubljana) i Italije (Trst, Venecija).

Korisne informacije: Turistička zajednica Opatija

Liburnia Jazz Festival