Festival

IVAN PEŠUT

Ivan Pešut - gitara; Vedran Ružić - bas; Dušan Kranjc - bubnjevi; Hrvoje Rupčić - udaraljke; Vojkan Jocoć - saksofon - udaraljke

Ivan Pešut je dobitnik ovogodišnjeg Porina za najbolji album instrumentalne glazbe. Profesionalni je studijski glazbenik, autor, producent te live-performer. Iako multi-instrumentalist, gitara je njegov primarni instrument, a kao glazbeni profesionalac djeluje od svoje petnaeste godine. U neprekidnom i intenzivnom glazbenom djelovanju sudjelovao je na brojnim domaćim i inozemnim snimljenim izdanjima te koncertima u regiji i inozemstvu, paralelno studirajući te stekavši zvanje profesora njemačkog jezika i književnosti te profesora informatike.

Kao mladi glazbenik sudjeluje na raznim natjecanjima u glazbenom izričaju te kao jedan od predstavnika Hrvatske putuje na radionice mladih u Austriji, Njemačkoj i Francuskoj, a 1999.g. postaje dobitnikom prve nagrade na natjecanju solo gitarista za najboljeg rock gitaristu grada Rijeke „Zlatna distorzija“. 2009.g. dobiva nagradu „Fender“ Mega muzike / Art centra u kategoriji najperspektivnijeg mladog glazbenika. Trostruki je dobitnik strukovne nagrade STATUS za najboljeg svirača električne i akustične gitare (kategorija – zabavna, pop-rock i urbana glazba)

FacebookSubota, 04. 07. 2020., 21:30 h , Ljetna pozornica