Festival

ELVIS STANIĆ GROUP

Elvis Stanić - gitara; Alba Nacinovich - vokal; Ivan Popeskić - klavijature; Branimir Gazdik - bubnjevi; Damjan Grbac- bas

„…prepoznatljiv rukopis natopljen prožimanjem šarolikih glazbenih odjeka koje disciplinira karakterističan autorski postupak…pravi spektakl.“ (Sven Semenčić, Globus)

„Rijetka su…ovako stilski pročišćena i i izvođački superiorna ostvarenja….“ (Darko Glavan)

„Ovako plodonosna sinergija između...jazzista i nazočne publike, događa (se) samo u rijetkim zvjezdanim trenucima“ (Ivan-Ivica Stamać, Cantus)

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Nastupao je na mnogim jazz festivalima u zemlji i inozemstvu (SAD, Kina, Velika Britanija, Bugarska, Nizozemska, Austrija, Italija, Slovenija, Turska, Njemačka, Norveška, Grčka, Srbija, BiH, Mađarska, Crna Gora), a dva puta je nastupio kao jedini hrvatski predstavnik i na najvećem svjetskom jazz festivalu u Montreauxu. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnui glazbu, 9 nagrada Status HGU,...), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

ELVIS STANIĆ GROUP su dobitnici 15 Porina za jazz glazbu. Oni su jazz fusion skupina koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.
Band je u međuvremenu „pomlađen“ novim članovima, repertoar je osvježen elektronikom i novim pristupom najpoznatijih autorskih skladbi, a predstavljaju i novi materijal koji će uskoro biti i objavljen.

FacebookSubota, 04. 07. 2020., 21:30 h , Ljetna pozornica