Festival

RAPHAEL WRESSNIG & SOUL GIFT BAND

Raphael Wressnig –Hammond B-3 organ, vokal / Enrico Crivellaro – gitare / Florian Kasper - bubnjevi / Gisele Jackson - vokal /

Tijekom godina Raphael Wressnig je stvorio jedinstven stil, istovremeno elegantan i eksplozivan i postao jedan od najboljih orguljaša nove generacije na međunarodnoj jazz i blues sceni. U glazbeni svijet je ušao cijenjenim albumom "Soul Gumbo" 2014., kojeg snima u New Orleansu s basistom George Porterom, Jr., bubnjarem Stantonom Mooreom i R & B ikonom Walterom "Wolfman" Washingtonom. Već dva desetljeća Wressnig nastupa diljem čitave EU, Rusije, Bliskog istoka, Afrike, Azije, Kariba, Sjeverne i Južne Amerike. Nominiran je kao "Najbolji orguljaš godine" na listi DownBeat Critics 2013, 2015, 2016 i 2017 i kao "Najbolji orguljaš godine" na DownBeat listi čitatelja u 2017.

Za album "The Soul Connection" iz 2016. godine, Raphael Wressnig otputovao je u São Paulo, Brazil i udružio snage s blues gitaristom Igorom Prado. Stvorili su album stare škole soula, R & B-a i funka na kojem nastupaju i vokalne legende Wee Willie Walker, David Hudson i Leon Beal. U studenom 2017. snima album s legendarnim bubnjarom Jamesom Gadsonom (103. Watt Street Band, Charles Wright, Bill Withers, Paul McCartney, D'Angelo, Quincy Jones, Herbie Hancock, Mowtown, Eddie Harris i ostali) i gitaristom Alexom Schultzem.

Gisele Jackson je američka pjevačica koju su odgojili Aretha Franklin, Mavis Staples i John Lee Hooker. Nastupala je kao Raylette u najboljim godinama karijere Raya Charlesa, a pozornicu je dijelila i s Donnom Summer i kraljem soula, Jamesom Brownom. Nastupala je po cijelom svijetu i pjevala na inauguraciji američkog predsjednika Billa Clintona. je američka pjevačica koju su odgojili Aretha Franklin, Mavis Staples i John Lee Hooker. Nastupala je kao Raylette u najboljim godinama karijere Raya Charlesa, a pozornicu je dijelila i s Donnom Summer i kraljem soula, Jamesom Brownom. Nastupala je po cijelom svijetu i pjevala na inauguraciji američkog predsjednika Billa Clintona.

Subota, 07. 07. 2018., 21:30 h , Ljetna pozornica