Festival

MIKE STERN / RANDY BRECKER BAND
feat. Dennis Chambers & Tom Kennedy

Dugogodišnji prijatelji i suradnici Mike Stern i Randy Brecker nedavno su stvorili  „Dream Team“ jazz fusion glazbe pozvavši u band bubnjara Dennisa Chambersa i basistu Toma Kennedyja. Prema mnogim kritičarima, ovo je kvartet u kojem sviraju najbolji gitarist, najbolji trubač, najbolji bubnjar i najbolji basist jazz fusiona.

Mike Stern jedan je od najcjenjenijih gitarista svoje generacije. Tijekom svoje gotovo četrdesetogodišnje glazbene karijere surađivao je s Blood, Sweat & Tears, Billy Cobhamom, Miles Davisom, Jacom Pastoriusom, Brecker Brothersima i Joeom Hendersonom.  Jedan je od najpoznatijih predstavnika fusiona koji kombinira rock i blues sa sofisticiranim jazz harmonijama. Njegovi osobni uzori i vječni izvor inspiracije su: Jimi Hendrix, Wes Montgomery, Jim Hall i Albert King. Nekoliko puta je bio proglašen Najboljim jazz gitaristom godine raznih glazbenih časopisa i šest puta nominiran za nagradu Grammy.

Jazz trubač i skladatelj i dobitnik pet nagrada Grammy Randy Brecker snažno je utjecao na oblikovanje i razvoj  jazza, R & B-a i rocka. Njegova truba i flughorna su obilježili stotine albuma velikih umjetnika najrazličitijih glazbenih pravaca kao što su: James Taylor, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Parlamentet / Funkadelic, Frank Sinatra, Steely Dan, Jaco Pastorius, Frank Zappa.

Bubnjar Dennis Chambers snimao je i nastupao s Johnom Scofieldom, Santanom, Johnom McLaughlinom, Georgeom Dukeom, Brecker Brothersom, parlamentom / Funkadelicom, Niacinom i mnogim drugim. Chambers je među bubnjarima slavan po specifičnoj tehnici i brzini sviranja. Njegov snažan stil je tehnički vješt i izrazito muzikalan. Svira u bandovima raznih glazbenih  žanrova, ali je možda najznačajniji u jazz-fusionu, funku i latino glazbi.

Tom Kennedy je izvrstan koncertni i studijski glazbenik proglašen jednim od najboljih akustičnih i električnih basista na svijetu. Nastupao je i snimao s glazbenim legendama kao što su  Tania Maria, Al DiMeola, Dave Weckl, Lee Ritenour,...Potaknut beskrajnim mogućnostima svog instrumenta, razvio je vlastiti prepoznatljiv stil sviranja koji je snažan i osjećajan i zna neprimjetno prijeći u akrobatske solo dionice. 

Petak, 06. 07. 2018., 21:30 h , Ljetna pozornica