Festival

ROBERT MIKULJAN TRIO

Robert Mikuljan - truba, krilnica; Denis Razz - alt i soprano saksofon; Aldo Foško - klavijature; Rajko Ergić - bubnjevi

Robert Mikuljan Quartet predstavlja se probranim komadima iz standardnog jazz repertoara kao i recentnim autorskim skladbama.

Trubač je i krilničar, rođen 1981. godine u Puli. Magistrirao je jazz 2017. godine na jazz odjelu Glazbene akademije „Giuseppe Tartini“ u Trstu u klasi prof. Klausa Gesinga. Glazbom se bavi i aktivno nastupa više od 20 godina, no od 2011. godine posvećuje se isključivo jazz glazbi. Godine 2008. pridružuje se Big Bandu Pula, a članom JazzIstra orkestra postaje 2014. godine. Kao skladatelj i solist predstavlja se 2017. godine u sklopu projekta „Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a“ skladbom „Crne ruki“.

Iste godine postaje članom Porto etno orkestra koji 2018. godine nastupa na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu s ciljem očuvanja tradicionalne hrvatske glazbe u suvremenim jazz aranžmanima.

Surađuje s mnogim renomiranim hrvatskim i inozemnim jazz glazbenicima u sklopu različitih projekata i samostalnih koncerata.

FacebookSubota, 08. 07. 2023., 11:00 h , Tržnica