Festival

JM JAZZ WORLD ORCHESTRA 

JM Jazz World Orchestra je jedan od ponajboljih velikih svjetskih jazz orkestara koji djeluje već 13 godina. Da bi glazbenici uopće mogli sudjelovati u radu orkestra, moraju proći oštru konkurenciju na audicijama. JM Jazz Orchestra 2023. čini 19 vrhunskih glazbenika iz 14 zemalja s 3 kontinenta.

JM Jazz World Orchestra je nastupio na brojnim jazz festivalima kao što su Gaume i Brosell jazz festival u Belgiji, North Sea Jazz festival u Nizozemskoj, Montreux jazz festival u Švicarskoj, ATO jazz festival u Bugarskoj, a imao je i zapažene koncerte u Hrvatskoj, Belgiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Norveškoj, Italiji i Sloveniji.

Surađivali su i s Brussels jazz orkestrom i Mariom Scnheider te nastupili na Unicredito festivalu u Milanu s Gonzalom Rubalcabom.

Umjetnički voditelj ovog ansambla je američki trombonist, skladatelj i pedagog Luis Bonilla, glazbenik poznat po suradnjama s velikanima kao što su McCoy Tyner, Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Tom Harrell, Freddie Hubbard, Astrud Gilberto, Willie Colon, Toshiko Akiyoshi i mnogi drugi. Bonilla je član Vanguard Jazz Orchestra, svira i u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy, a posljednje dvije godine nastupa na turnejama s Philom Collinsom.

Na 23. Liburnia Jazz Festivalu imat ćemo prilike čuti njihov najnoviji program Jazz Pops / Pop Swings.

Subota, 08. 07. 2023., 21:30 h , Ljetna pozornica