Festival

TAKUYA KURODA

Takuya Kuroda je visokocijenjeni japanski trubač poznat po progresivnom glazbenom razmišljanju i razvijanju jedinstvenog hibridnog zvuka koji spaja soul-jazz, post-bop, fusion i hip hop.

Na studiju u New Yorku Takuya upoznaje pjevača Joséa Jamesa s kojim radi na projektu 'Blackmagic' i ‘No Beginning No End’. Vrlo brzo se etablirao na njujorškoj jazz sceni nastupajući s Akoya Afrobeat i s DJ Premier’s BADDER band.

Takuya Kuroda je izdao šest albuma i dosegao zavidan ugled na svjetskoj jazz sceni. 2011. objavljen je Takuyin debi album u nezavisnoj produkciji - 'Edge', zatim 'Bitter and High' i 'Six Aces' na P-Vineu 2014. g. Takuya potpisuje ugovor za legendarni Blue Note Records i objavljuje hvaljeni album 'Rising Son'. Na petom albumu 'Zigzagger' predstavlja Antibalasa na reimaginaciji klasika Donalda Byrda 'Think Twice'.

Krajem ljeta 2020. Takuya Kuroda objavljuje šesti album 'Fly Moon Die Soon'. Prema njegovim riječima, “ovaj album govori o ironiji između veličine prirode i prekrasne opscenosti čovječanstva. Melodije i ritmovi lete naprijed-natrag od duhovnih do vulgarnih.” Kritičari pak navode: „To je budući klasik. Kuroda gleda u prošlost s drugim okom uperenim ravno naprijed.

Petak, 07. 07. 2023., 21:30 h , Ljetna pozornica