Festival

Mel & Ben Duo


Melita Lovričević (vokal) i Benedikt Petrak (gitara) glazbeni su duo koji spaja tradicionalnu, folklornu, jazz, pop, fusion, te autorsku glazbu, koristeći svoje instrumente, glasove,  kreativnost i znanost kako bi stvorili svoj prepoznatljivi zvuk sa potpisom.
Sviraju zajedno preko 20 godina, od najranijeg djetinjstva, na raznim glazbenim festivalima i u klubovima odrastajući zajedno kao ujak i nećakinja.

Repertoar čine pomno odabrani najljepši jazz standardi, bossa nova, domaći etno, pop hitovi i fusion world zvukovi uz autorski potpis oboje glazbenika, a obiteljska bliskost i komunikacija uvelike doprinosti posebnosti njihovog izričaja i lakoći komunikacije s publikom.

Melita ima niz vlastitih projekata u kojima ostvaruje suradnje s renomiranim hrvatskim glazbenicima Mariom Igrecom, Mladenom Barakovićem, Julijem Njikošom, Brankom Ovčarićem, Jurom Vrandečićem, kao i mnogim drugim kolegama glazbenicima iz novije generacije, a Benedikt je doktor znanosti koji je osvojio nagradu za najbolju skladbu na Omiš guitar festu 2015. godine.

Subota, 08. 07. 2017., 11:00 h , Terasa hotela Kvarner